2026-YKS ile üniversitelere yerleşenler de öğrenci affından yararlanabilecek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WMbul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2026-YKS ile üniversitelere yerleşenler de öğrenci affından yararlanabilecek Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) ile üniversitelere yerleştiği halde kayıt yaptırmayan ya da kayıt yaptırıp 9 Aralık 2026 tarihine kadar kendi isteğiyle ilişiğini kesen öğrencilerin öğrenci affından yararlanabileceğini bildirdi.

7592 sayılı Kanun kapsamında öğrenci affına yönelik düzenlemelerin yürürlüğe girmesinin ardından, aftan faydalanmak isteyen adaylar için son başvuru tarihi 9 Aralık 2026 olarak belirlenmişti.

Bu çerçevede, 2026-YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırmasının ardından 9 Aralık 2026 tarihinden önce kendi isteği doğrultusunda ilişiğini kesen öğrencilerin ilgili kanun hükümlerinden yararlanıp yararlanamayacağı konusu Yükseköğretim Kurulu Hukuk Müşavirliği bünyesinde değerlendirmeye alındı.

KARAR TÜM ÜNİVERSİTELERE BİLDİRİLDİ​

Yükseköğretim Kurulu Hukuk Müşavirliği tarafından hazırlanan hukuki görüşte, söz konusu durumdaki öğrencilerin kanun hükümlerinden yararlanmaları gerektiği ifade edildi. Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde, 2026-YKS ile kayıt hakkı elde ettiği halde kayıt yaptırmayanların veya kayıt yaptırıp 9 Aralık 2026 tarihinden önce kendi isteğiyle ilişiğini kesen öğrencilerin de af kapsamına dahil edilmeleri uygun bulundu.

Alınan karar, gereğinin yapılması amacıyla tüm üniversitelere bildirildi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri