Balıkesir 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı 24 Eylül'de başlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Balıkesir 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı 24 Eylül'de başlıyor Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 24-27 Eylül tarihleri arasında Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri'nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Etkinliğe yaklaşık 140 firmanın katılım göstermesi öngörülüyor.

Dört gün boyunca devam edecek olan fuar organizasyonunda; tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin paneller, hayvancılık zirvesi, çeşitli yarışmalar, canlı hayvan gösterileri ile damızlık koç mezadı gerçekleştirilecek.

AKILLI TARIM UYGULAMALARI ELE ALINACAK​

Fuar alanında tohumculuk faaliyetleri, tarım teknolojileri, akıllı tarım uygulamaları ve yeni üretim yöntemlerinin tanıtımı yapılacak. Akademisyenler ile alanında uzman kişilerin katılımıyla düzenlenecek oturumlarda; teknik eğitimler verilecek, sürdürülebilir üretim ilkeleri ve modern tarım teknikleri konularında paneller yürütülecek.

Tarım makineleri ile sektörel ekipmanların da sergileneceği fuar kapsamında, üreticilerin ihtiyaç duyduğu teknolojik imkanlar ve yeni üretim metotları detaylıca ele alınacak. Söz konusu organizasyona Balıkesir'in 20 ilçesinin yanı sıra çevre illerden de çok sayıda katılımcının gelmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz yıl 70 firmanın stant açtığı fuarda, bu yıl katılım gösteren firma sayısının yaklaşık 140'a ulaşacağı ifade edildi.

HAYVANÇILIK ZİRVESİ VE YARIŞMALAR DÜZENLENECEK​

Fuar alanında oluşturulacak Hayvancılık Çadırı bünyesinde, hayvan sağlığı ve sürdürülebilir üretim başlıkları altında çeşitli oturumlar gerçekleştirilecek. Bununla birlikte organizasyon kapsamında Damızlık Koç Yarışmaları da düzenlenecek.

Etkinlik süresince aileler ve çocuklar için özel olarak hazırlanan alanların yanında hayvancılık gösterileri, yarışmalar ve canlı hayvan etkinlikleri de katılımcılarla buluşturulacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmede, fuar organizasyonu boyunca kentin ilçelerinden fuar alanına ulaşım imkanı sağlanacağı belirtildi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri