Donald Trump'tan Rusya'ya veba iddiaları sonrası yardım teklifi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WMbul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Donald Trump'tan Rusya'ya veba iddiaları sonrası yardım teklifi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Sibirya bölgesinde yer alan bir veba araştırma enstitüsünde görev yapan laboratuvar çalışanının yaşamını yitirmesinin ardından ABD'nin Rusya'ya yardım sunmaya hazır durumda olduğunu duyurdu. ABD Başkanı Trump, yaşanan bu gelişmeleri Rusya açısından “büyük bir sorun” olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'dan Nebraska eyaletine yapacağı hareket öncesinde basın mensuplarının Sibirya'daki bir veba araştırma enstitüsünde çalışan personelin hayatını kaybetmesine yönelik sorularını yanıtladı. Rusya sınırları içerisinde meydana gelen gelişmelerden dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Trump, veba hastalığı hakkında “Zorlu bir hastalık” değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP: YARDIM ETMEYE HER ZAMAN HAZIRIZ​

ABD'nin Rusya yönetimine yardımcı olabilmek adına elinden gelen gayreti göstereceğini kaydeden Trump, “Yardım edeceğiz. Böyle bir sorun yaşayan herkese yardım etmeye her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.

Trump tarafından gerçekleştirilen bu açıklama, Rusya'nın Sibirya bölgesindeki bir veba araştırma merkezinde çalışan bir görevlinin rahatsızlanarak yaşamını yitirmesinin ardından geldi. Söz konusu olayın meydana gelmesiyle birlikte yaklaşık 200 kişi karantina altına alınırken, çalışanın vefatına ilişkin haberler uluslararası basın organlarında olası bir veba vakası ve laboratuvar kazası iddiaları çerçevesinde geniş biçimde yer buldu.

ROSPOTREBNADZOR'DAN ZATÜRRE AÇIKLAMASI​

Rus yetkililer ise hayatını kaybeden çalışanın veba sebebiyle yaşamını yitirdiğine ilişkin iddiaları doğrulamadı. Rusya'nın halk sağlığı kurumu Rospotrebnadzor, ölüm gerekçesini “kaynağı bilinmeyen zatürre” biçiminde açıklarken, gerçekleştirilen test çalışmalarında çalışanın mesleki faaliyetleri kapsamında temas ettiği mikroorganizmalarla herhangi bir bağlantı tespit edilmediğini bildirdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri