Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargılandığı davada mahkemeden zorla getirme uyarısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargılandığı davada mahkemeden zorla getirme uyarısı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2016-2019 yılları arasındaki sosyal medya paylaşımları ve konuşmaları nedeniyle "zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övmek" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesindeki bazı dosyaların farklı mahkemelere devredilmesi sebebiyle duruşma Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmaya Kılıçdaroğlu’nun avukatı katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Uğur Çelik, müvekkilini siyasi programlarının yoğunluğu sebebiyle mahkemede hazır edemediklerini belirterek, "Suçun unsurları oluşmamıştır, siyasi açıdan yapılan eleştirel şekilde nitelendirmelerdir. Derhal beraat talep ediyoruz aksi takdirde Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dosyaların birleştiği bir dava var ve bununda o dosyalarla birleştirilmesini istiyoruz" dedi.

MAHKEME BİRLEŞTİRME TALEBİNİ REDDETTİ​


Mahkeme Başkanı birleştirme talebini reddederek, "5 duruşmadır erteliyoruz. Kendisi de uymak zorundadır ve diğer tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi gelmek zorundadır duruşmaya. Bir sonraki celse hazır edilmeli" açıklamasında bulundu.

Beyanların alınmasının ardından Savcılık dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de bir sonraki celse Kemal Kılıçdaroğlu’nun huzurda hazır edilmesine karar vererek, aksi takdirde zorla getirilme veya ifade almaya yönelik hakkında yakalama kararı çıkarılacağını hükme bağladı. Bir sonraki duruşma günü 19 Kasım olarak belirlendi.

NE OLMUŞTU?​


İddianamede, MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu’nun şikayet dilekçesi sunduğu, dilekçede Kılıçdaroğlu’nun Selahattin Demirtaş’ı işlediği sabit suçlardan dolayı övdüğünün savunulduğuna yer verildi.

Şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun 2016-2019 yılları arasındaki sosyal medya paylaşımlarında ve konuşmalarında Gülen Cemaati ve PKK üyelerini övdüğünün belirtildiği de aktarılan iddianamede, yürütülen soruşturma neticesinde Kılıçdaroğlu’nun "atılı zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme" suçunu işlediğinin anlaşıldığı ifade edildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst