Musa Anter Gazetecilik Ödülleri sahiplerine verildi: Sultan Kılıç, “Rojin İçin Adalet” başlıklı fotoğrafıyla ödül aldı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WMbul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Musa Anter Gazetecilik Ödülleri sahiplerine verildi: Sultan Kılıç, “Rojin İçin Adalet” başlıklı fotoğrafıyla ödül aldı Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Musa Anter ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, ÇandAmed Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi.

Yaşamını yitiren gazetecilerin fotoğraflarının salon içerisindeki dev ekrana yansıtıldığı ödül törenine, katledilen gazetecilerin aileleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katılım sağladı.

FOTOĞRAF DALI MANSİYON ÖDÜLÜ SULTAN KILIÇ'A VERİLDİ​


Düzenlenen törende Fotoğraf Dalı Mansiyon Ödülü, “Rojin İçin Adalet” başlıklı fotoğraf çalışmasıyla dokuz8 Haber’den Sultan Kılıç’a verildi. Sultan Kılıç, ödülünü katledilen Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş’ten teslim aldı.

Ödülü aldıktan sonra açıklamada bulunan Sultan Kılıç, “Rojin’in kaybı hepimizi çok üzdü. Ankara’ya geldiklerinde elimden geldiği kadar haber yapmaya çalıştım. Bu ödülü Rojin’e ve katledilen tüm kadınlara adıyorum” şeklinde konuştu.

editor-image-1790230915785.webp

Ödül takdiminin ardından konuşan Nizamettin Kabaiş ise, “İki yıldır acımız sürüyor. Rojin’i üniversiteye teslim ettik, sahip çıkmadılar. Üstüne acımızı 2 kat yaptılar. ‘İntihar etti’ dediklerinde acımız iki kat oluyor. Biz gerçeğin peşini bırakmayacağız” dedi. Nizamettin Kabaiş'in açıklamaları esnasında tören salonunda “Rojin için adalet” sloganı atıldı.

6046207943314705759.webp
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst